Acryl vs Solid Surface

ACRYL VS SOLID SURFACE

Er zijn heel veel verschillende materialen in de markt, waaruit baden en waskommen/bakken vervaardigd worden een van de bekendste is acryl. Maar er zijn nu nog meer materialen waar je ook als koper uit kan kiezen. Wij zetten 2 materialen naast elkaar met de voordelen en de verschillen.

 

ACRYL

De meeste baden en wastafels en waskommen zijn uit dit materiaal vervaardigd.

Acryl een materiaal wat ook wel kunststof genoemd wordt. Het materiaal voelt glad en warm aan en is een goede warmtegeleider. Voor baden is dit ideaal, het water blijft dan ook warmer als je in een acryl bad ligt. Verder is de look en feel glad en voelt het schoon en hygiënisch aan. Acryl baden, wastafels en waskommen zijn met dit materiaal in allerlei vormen verkrijgbaar. Acryl heeft een natuurlijke hoogglans. Acryl is door het gladde oppervlak goed afneembaar met een zachte doek.

 

SOLID SURFACE

Een materiaal waar veel meer baden en wastafels en waskommen van geproduceerd worden tegenwoordig. Wij zijn heel erg enthousiast over dit materiaal! De naam van Solid Surface is bedacht vanwege het oppervlak en betekend letterlijk solide oppervlak, het heeft geen poriën en is daardoor heel hygiënisch.

Dit materiaal is uniek. Het is sterk, duurzaam, mooi en in het wit ook écht crispy wit. Witter dan wit kan met dit materiaal en geeft die gave frisse look van ruimte. Het materiaal is een mengsel van Aluminium Tri Hydraat (natuurlijke minerale poeders afgeleid van Bauxiet) De baden zijn niet hoogglans maar hebben een subtiele matte afwerking, dit geeft een luxe uitstraling. Doordat het mengsel waaruit dit materiaal vervaardigd wordt zo sterk is kunnen de baden en wastafels en waskommen dunner gemaakt worden. Ze zijn net zo sterk alleen de look is veel strakker dan bijvoorbeeld Acryl. Een strak effect overal waar deze producten worden toegepast.

Solid Surface is vlek en vochtbestendig en weert bacteriën. Schoonmaken is gemakkelijk met een zachte doek. Daarnaast is Solid Surface materiaal eenvoudig te repareren. Bij beschadigingen kan een vakman het materiaal weer bijgieten en repareren zonder dat u het ziet.

 

Let wel op met het bestellen van producten met dit materiaal. Sommige fabrikanten bieden Solid Surface producten aan voor een lager bedrag, vaak zijn deze producten alleen maar afgewerkt met een laagje Solid Surface en zijn dus niet in zijn geheel vervaardigd uit Aluminium Tri Hydraat. Twijfel je hieraan? Wij kunnen je verder helpen met een goede keuze voor jouw ruimte!